Nyhedsbrev
Håndkøbsudsalg m.m.

Håndkøbsudsalg og medicinudleveringssted

Et håndkøbsudsalg/medicinudleveringssted er ofte beliggende i en anden forretning f.eks. en købmandsbutik. Den pågældende forretning modtager medicin fra et bestemt apotek, idet der er indgået en kontrakt mellem ejeren af forretningen og apotekeren, således at det sikres at lovgivningens regler om opbevaring og udlevering af medicin overholdes.

 

I et håndkøbsudsalg er der ikke faguddannet personale. Apoteket kontrollerer flere gange årligt, at forretningen, hvori håndkøbsudsalget er, lever op til de lovkrav, der er gældende.

Et håndkøbsudsalg forhandler et udvalg af lægemidler, der ikke er receptpligtige og andre varer, som et apotek i øvrigt forhandler. Det er fastsat af lægemiddelstyrelsen, hvilke lægemidler et håndkøbsudsalg må sælge.
Et håndkøbsudsalg udleverer også receptpligtige lægemidler, dog skal recepten først ekspederes på apoteket. De receptpligtige lægemidler er indpakket, forsynet med kundens navn og adresse, apotekets navn, prisen for varen, samt dato for leveringen. Pakken er forseglet, således at kunden kan konstatere, at pakken ikke har været åbnet.

Et medicinudleveringssted udleverer receptpligtige lægemidler på samme måde som et håndkøbsudsalg. 

 

Vi har håndkøbsudsalg i Laurbjerg og Helsted, samt medicinudleveringssteder i Spentrup og Harridslev. Du kan indlevere din recept en dag og hente medicinen den næste. Lægen kan bestille din medicin til levering gennem håndkøbsudsalget/medicinudleveringsstedet samme dag.

 

Åbningstiden for udsalgene følger åbningstiderne for de forretninger, hvori udsalgene er beliggende. Adresse og telefonnr. kan ses nedenfor. For at se beliggenhed på kort, skal du klikke på navnet.

 

Navn

Adresse

Telefon

 

Spentrup medicinudleveringssted

Stationsvej 2

86 47 70 11

 

8981 Spentrup

   

Harridslev medicinudleveringssted

Udbyhøjvej 330

86 44 12 13

 

Harridslev

   

8930 Randers NØ

   
Laurbjerg Håndkøbsudsalg  Vester alle 3  86 46 80 82   
Laurbjerg     
8870 Langå     

Heldsted Bageren Håndkøbsudsalg 

Helstedvej 1 

 

 

Helsted 

   

8920 Randers NV

   

 

     

 

                  

 

 

     

 

Dine oplysninger